Торік з боржників стягнули понад 450 мільйонів аліментів

Торік з боржників стягнули понад 450 мільйонів аліментів

Укрінформ
Міністерство юстиції з початку 2017 року стягнуло понад 450 млн грн заборгованості по аліментах на користь українських дітей.

Про це міністр юстиції Павло Петренко сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Тільки з початку минулого року Міністерство юстиції України на підставі чинних норм закону та новацій, які ми з вами прийняли, на користь українських дітей вдалося стягнути близько півмільярда, а саме 450 мільйонів гривень. Мова йде про 441 тисячу дітей”, - сказав Петренко.

Читайте також: Аліментні “хвости” тягнуться за 62 тисячами українців більше року

Водночас, як повідомив міністр юстиції України у Facebook, за три тижні дії закону щодо посилення відповідальності за несплату аліментів з боржників стягнено 160 мільйонів гривень.

«Винесено по 70 тисяч постанов про заборону злісним неплатникам виїжджати за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю та полювати», -  заявив Петренко. 

Окрім того, додав він, за цей час майже 7 тисяч неплатників оголошено у державний розшук.

Як повідомлялося, 6 лютого 2018 року набув чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів. 

У цей день Міністерство юстиції відкрило Єдиний реєстр злісних неплатників аліментів, у якому вже понад 160 тисяч електронних записів щодо боржників. Людину, яка має борг по сплаті аліментів, можна знайти по прізвищу, даті народження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-