МЗС вимагає допустити до Павла Гриба лікарів

МЗС вимагає допустити до Павла Гриба лікарів

Укрінформ
У МЗС України висловили протест у зв'язку з незаконним продовженням російським судом арешту українському політв'язню Павлу Грибу.

Про це написала у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"Висловлюємо протест щодо незаконного продовження арешту політв'язню П.Грибу. Вимагаємо допустити українських лікарів до Гриба", - написала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, Краснодарський суд продовжив до 4 травня арешт викраденому у серпні минулого року на території Білорусі українському політв'язню Павлу Грибу. Українських консулів на засідання суду щодо запобіжного засобу Грибу не допустили.

Читайте також: Російський суд продовжив арешт Павлу Грибу до 4 травня

19-річний українець Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі під час подорожі до міста Гомель, де мав зустрітись із дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах.

У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ). Хлопця звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло через інвалідність мусить постійно вживати підтримуючі препарати.

Фото: УП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-