Російський суд продовжив арешт Павлу Грибу до 4 травня

Російський суд продовжив арешт Павлу Грибу до 4 травня

Укрінформ
Краснодарський суд продовжив до 4 травня арешт викраденому у серпні минулого року на території Білорусі українському політв'язню Павлу Грибу.

Про це повідомив у Facebook батько юнака Ігор Гриб.

"Рівно 6 місяців і 1 тиждень Павло знаходиться під вартою. Сьогоднішнє рішення районного суду м.Краснодар - до 4 травня залишити під арештом", - написав він.

Батько політв'язня також повідомив, що слідчий доводить відсутність у Павла хвороби, надаючи суду довідки "з такими гарними результатами, яких у сина ніколи не було". Він також констатував, що адміністрація СІЗО на скарги Павла не реагує, ліки, придбані власним коштом, йому не дають.

"Скарги Павла на погане самопочуття, сильний біль в животі та шлунку, загальну слабкість не реєструються (нема скарг - нема і відповідальності адміністрації СІЗО). Постійний психологічний тиск", - констатував Ігор Гриб.

Як повідомляв Укрінформ, Краснодарський суд не допустив українсько консула на засідання щодо запобіжного засобу українцеві Павлу Грибу.

Читайте також: Україна готова передати РФ близько 20 росіян за звільнення бранців Кремля

19-річний українець Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі під час подорожі до міста Гомель, де мав зустрітись із дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах.

У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ). Хлопця звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло через інвалідність мусить постійно вживати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-