Посол Канади вважає, що українці живуть краще, ніж про це свідчить статистика

Посол Канади вважає, що українці живуть краще, ніж про це свідчить статистика

Укрінформ
Посол Канади в Україні Роман Ващук вважає, що реальне економічне становище українців насправді краще від того, про яке свідчить офіційна статистика, оскільки багато громадян України мають тіньові доходи.

Про це він заявив у виступі під час публічної дискусії Центру "Нова Європа" на тему: "G7 в Україні: підтримка, критика чи критична підтримка?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багато українців живуть у "тіні", але співчувають собі за офіційною статистикою. Так, з одного боку, слід говорити про проблеми, терпіння, страждання пенсіонерів і населення, яке живе вздовж лінії розмежування у зоні конфлікту на Сході. Але також треба нагадувати тим людям, які переконані, що в Україні живуть тільки на хлібі і воді, що нема де припаркуватися у "Ocean Plaza" у суботу та неділю", - сказав Ващук. 

Він зауважив, що українська реальність є багатоплановою і складною, вона не повністю зрозуміла ані українцям, ані канадцям як зовнішнім партнерам України.

У цьому контексті Ващук зазначив, що одним із завдань послів G7 в Україні є передавати у столиці своїх країн "всю складність і сукупність українського калейдоскопу вражень" та інформувати і про певні кризові негативні аспекти, і про позитивні феномени, які тут є.

Пізніше, спілкуючись із журналістами, Ващук повідомив, що в Україні звикли нарікати на результати реформ. Водночас він звернув увагу на те, що катастрофічні економічні прогнози міжнародної та української преси 2014-2016 років не справдилися.

Читайте також: У Канаді розслідують справу про крадіжку вареників з української церкви

"Результатом є не тільки те, що досягнуто, але те, що ми встигли оминути як найгірший варіант. Ми говорили три роки тому про цілковитий занепад української економіки, а тепер говоримо про проблеми її не досить активного зростання", - акцентував посол Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-