NewsOne отримав попередження за порушення умов ліцензії

NewsOne отримав попередження за порушення умов ліцензії

Укрінформ
Телеканал "NewsOne" отримав попередження від Національної ради за відсутність мовлення у м.Волочиську, що на Хмельниччині.

Таке рішення було прийняте 1 березня під час засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Як зазначила перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим'юк, була здійснена планова перевірка ТОВ "Новини 24 години", логотип "NewsOne",  за ліцензією на аналогове мовлення і на підставі моніторингів 30 січня та 1 лютого було зафіксовано порушення Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Читайте також: Нацрада пустила три іноземні канали на українське ТБ

Член Національної ради Сергій Костинський уточнив, що моніторинг 30 січня у м. Волочиську Хмельницької області та 1 лютого у смт Теофіполі Хмельницької області засвідчив відсутність місцевого мовлення у Волочиську обсягом 4 години на добу, оператор телекомунікацій не відповідає умовам ліцензії: за ліцензією  – Концерн РРТ, фактично – ТОВ "Телемережі України". Також він додав, що була відсутня інформація про назву і адресу виробника передач "Top News", "Великий вечір з Диким", "Великий вечір з Головановим та  Мартиросяном", які транслювались 1 лютого у Теофіполі.

Після обговорення питання і пояснень представника ТОВ "Новини 24 години" Національна рада дійшла рішення визнати порушення і оголосити попередження. А також зобов'язати ліцензіата протягом місяця з дня прийняття цього рішення привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства. В разі невиконання цього рішення Національна рада може застосувати до ліцензіата санкції, передбачені чинним законодавством України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-