Гройсмана проситимуть розібратися з ситуацією навколо медуніверситету

Гройсмана проситимуть розібратися з ситуацією навколо медуніверситету

Укрінформ
Комітет Верховної Ради звернеться до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана взяти під особистий контроль ситуацію в НМУ ім. Богомольця.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я сказала голова Комітету Ольга Богомолець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Листом звернутися до Прем'єр-міністра і поінформувати його про критичну ситуацію, яка склалася між МОЗ та НМУ, попросити втрутитися в ситуацію, взяти під особистий контроль для припинення страйку і відновлення навчального процесу ", - внесла пропозицію Ольга Богомолець

Також Комітет закликав МОЗ скасувати пункт 3 наказу МОЗ про відсторонення Амосової на час перевірки від виконання обов'язків ректора. Крім того, на засіданні прозвучала пропозиція, щоб із складу комісії, яка розглядає ситуацію з ліцензійним іспитом "Крок" в НМУ ім. Богомольця, вийшов заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

Серед іншого, голова Комітету зазначила, що МОЗ має визначити дату проведення ліцензійного іспиту "Крок-1" для студентів 3 курсу стоматологічного факультету. За її словами, відповідне прохання від студентів НМУ ім. Богомольця надійшло до Комітету з питань охорони здоров'я. 

Читайте також: Медуніверситет обіцяє, що "страйкових відпрацювань" не буде

Як повідомлялося, 26 лютого в НМУ ім. Богомольця оголосили безстроковий страйк через "втручання  керівництва Міністерства охорони здоров’я України в незалежність та самоврядність НМУ імені О.О. Богомольця". До страйкому, згідно з повідомленням на сайті вишу, увійшли зі сторони студентства - представники Студентського парламенту Університету, Студентської ГО “Студентська довіра”, студентський профком та студентський актив, зі сторони трудового колективу НМУ ім. Богомольця - декани та проректори,  профспілковий комітет  університету. З понеділка ректорат та корпуси університету були зачинені, окрім фізико-хімічного корпусу, де розмітився страйком. 

Раніше, 20 лютого, МОЗ тимчасово відсторонив ректора медуніверситету Катерину Амосову у зв'язку з перевіркою зриву ліцензійного іспиту "Крок" для студентів 3 курсу стоматологічного факультету. Також на час перевірки від виконання обов'язків відсторонили директора Центру тестування МОЗ Ірину Булах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-