Гроші Януковича: ГПУ оголосила у розшук ще 12 учасників оборудок

Гроші Януковича: ГПУ оголосила у розшук ще 12 учасників оборудок

Укрінформ
Генпрокуратура оголосила в розшук 12 нових фігурантів справи про відмивання коштів оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін в інтерв'ю LIGA.net.

"Ми оголосили в розшук 12 нових фігурантів злочинних оборудок того часу і розраховуємо на підтримку міжнародних партнерів. Є ціла низка банківських рахунків, арешту яких ми чекаємо", - сказав він.

Єнін також додав, що наразі триває дослідження стосовно можливої участі компанії ICU у виведенні грошей з України.

"На сьогоднішній день експертне дослідження триває. Щойно воно буде завершене, ми повідомимо про це. Більше того, дії цієї компанії та її керівництва – об’єкт низки інших розслідувань не тільки Генпрокуратури, але і НАБУ", - зазначив Єнін.

За його словами, наразі не можна стверджувати, що екс-голова Нацбанку, яка раніше працювала у компанії ICU, не причетна до виведення коштів з України.

Також слідство перевіряє осіб, які фігурують у розслідуванні Al Jazeera.

"Публікація цього розслідування змусила нас зосередити нашу увагу на тій групі осіб, які сприяють злочинному угрупованню; дії яких спрямовані на дискредитацію вироку українського суду, дій правоохоронних органів. Ми досліджуємо це коло осіб", - повідомив він.

Єнін запевнив, що слідство внесе відомості до ЄРДР як тільки буде достатньо інформації про наявність в цих діях складу злочину.

Читайте також: В ГПУ пояснили, чим може обернутися зняття санкцій ЄС з “сім’ї” Януковича

Як повідомлялося, Al Jazeera поширила інформацію, що українська інвестиційна компанія ICU (Investment Capital Ukraine), яка належала голові Національного банку Валерії Гонтаревій, допомагала президенту-втікачу Януковичу вивести з країни 1,5 млрд дол. в період з 2012 по 2014 рік.

Гонтарева відкинула ці звинувачення і назвала їх черговими інсинуаціями.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на замовлення Генеральної прокуратури перевірила роль компанії ICU при оформленні купівлі ОВДП і не виявила порушень чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-