Громадянин Таджикистану планував вбивство віце-прем'єра Молдови за $200 тисяч

Громадянин Таджикистану планував вбивство віце-прем'єра Молдови за $200 тисяч

Фото
Укрінформ
Злочинну групу, яка планувала на замовлення вбивство віце-прем'єр-міністра Молдови, організував громадянин Таджикистану.

Таких висновків дійшло слідство, повідомляє департамент комунікації Національної поліції.

"У 2015 році 45-річний уродженець Таджикистану організував банду для скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. Метою зловмисників була виключно нажива. Свої напади вчиняли з використанням вогнепальної зброї та боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що четверо учасників організованої злочинної групи також причетні до низки тяжких та особливо тяжких злочинів на території України. Зокрема, на рахунку зловмисників - викрадення у Києві та незаконне позбавлення волі підприємця з метою викупу. Крім того, встановлено причетність учасників ОЗГ до розбійного нападу та умисного вбивства фермера у Київській області.

Вбивство // фото: Нацполіція

Водночас, як поінформували у поліції, за організацію на замовлення вбивства молдавського політика зловмисники мали отримати 200 тисяч доларів США. Навесні 2017 року правоохоронці України та Молдови на території своїх країн одночасно провели затримання замовників, виконавців, співвиконавців та пособників планованого вбивства. Зокрема, у Києві правоохоронці затримали організатора злочину, а також трьох учасників банди - ними виявились кияни 1984, 1994 та 1993 років народження.

Читайте також: Поліція розкрила вбивство українки в Єгипті – ЗМІ

"В організатора ОЗГ та її учасників поліцейські провели санкціоновані обшуки. Під час них було виявлено та вилучено значну кількість вогнепальної зброї та боєприпасів, зокрема, зброю, за допомогою якої члени банди намагалися скоїти умисне вбивство політика", - наголосили у Нацполіції.

Наразі Головним слідчим управлінням Національної поліції України завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо чотирьох членів банди. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (Бандитизм), ч.3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.4 ст. 189 (Вимагання), п.п.6, 9, 12 ч. 2 ст.115 (Умисне вбивствоз корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.5 ст. 185 (Крадіжка), ч.2 ст.15 п.п. 5, 6, 11, 12, 13 ч. 2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство, вчинене у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст. 307, ч.3 ст.28 ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 28 ч.2 ст. 201 (Контрабанда), ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Водночас правоохоронні органи Молдови завершили розслідування стосовно ще 7 осіб – співвиконавців та пособників замовного вбивства молдавського політика.

Як повідомлялося, правоохоронні органи Молдови і України у квітні 2017 року провели спільну операцію щодо запобігання замовному вбивству екс-віце-спікера парламенту Молдови, лідера правлячої Демократичної партії Влада Плахотнюка.

В результаті операції було затримано 17 осіб, дев'ять з яких – на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-