Бухарест відреагував на підготовку ФСБ диверсії у румунських школах в Україні

Бухарест відреагував на підготовку ФСБ диверсії у румунських школах в Україні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії виступило із засудженням спроб російських диверсантів організувати підпал двох румунських шкіл у Чернівецькій області.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми з особливою стурбованістю ознайомилися з інформацією, наданою Службою безпеки України, про спроби підпалу шкіл з викладанням румунською мовою в Чернівецькій області. МЗС засуджує будь-які спроби, спрямовані проти навчальних закладів з викладанням румунською мовою», - йдеться в коментарі зовнішньополітичного відомства Румунії.

Раніше СБУ поінформувала громадськість про активізацію спецслужб РФ для дестабілізації ситуації в країні і дискредитації нашої держави перед світовою спільнотою.

Читайте також: ФСБ затримала українця в окупованому Криму - ЗМІ

Як повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, в Чернівецькій області російські спецслужби мали намір підпалити дві румунські школи. Провокацію організовував громадянин Росії Давид Пономарьов.

«Оперативники СБ України попередили організацію Пономарьовим зухвалих провокацій у Чернівецькій області. Виконавцям, особи яких встановлені Службою, перерахували з Росії авансовий платіж за підпал двох румунських шкіл на Буковині», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-