Російські спецслужби готують штучні

Російські спецслужби готують штучні "церковні конфлікти" в Україні – СБУ

Укрінформ
Спецслужби РФ планують створювати штучні міжконфесійні конфлікти з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Про це на брифінгу заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нами фіксується подальша активізація спрямувань спецслужб РФ до України з метою дестабілізації ситуації всередині країни та дискредитації нашої держави перед світовою спільнотою. Новим пріоритетним напрямком на фоні інспірування спецслужбами (РФ - ред.) міжнаціональних конфліктів є створення штучних міжконфесійних конфліктів в Україні. Найбільш перспективним, на думку представників російських спецслужб, є роздмухування протистояння в українському православ'ї. Саме на провокування загостреннь у даному напрямку будуть спрямовуватись зусилля противника найближчим часом", - зазначив Кононенко.

За його словами, для цього росіяни планують використати наявний арсенал підконтрольних їм церковних та науково-церковних організацій.

Читайте також: СБУ хоче внести Росспівробітництво до санкційного списку

"Слід зазначити, що нами вже фіксуються налагодження контактів у цьому напрямку та готовність російської сторони для передачі коштів на виконання подібних замовлень", - уточнив заступник глави СБУ.

Відповідаючи на запитання журналістів, він підкреслив, що ці провокації можуть бути пов'язані з  Московським патріархатом, тобто "штучним інспіруванням захоплення храмів, створення інших конфліктних ситуацій для того, щоб розділити всіх громадян України на прихильників УПЦ МП і УПЦ КП".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-