Мін'юст створив штаби по стягненню аліментів у всіх регіонах країни

Мін'юст створив штаби по стягненню аліментів у всіх регіонах країни

Укрінформ
У всіх регіонах України створено штаби з моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів.

Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, за дорученням якого й були створені відповідні штаби, інформує прес-служба відомства.

«З метою забезпечення належного виконання вимог закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» при всіх головних територіальних управліннях юстиції створено регіональні штаби з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів, до складу яких входять керівники цих управлінь та керівники всіх органів державної виконавчої служби регіону», - зазначив Шкляр.

Читайте також: Мін'юст зобов'язав платників аліментів подавати щоквартальні звіти

За його словами, штаби слідкуватимуть за дотриманням державними виконавцями вимог законодавства при виконанні рішень про стягнення аліментів, а також проводитимуть роз'яснювальні роботи щодо застосування законодавства, яке регулює порядок стягнення аліментів.

Окрім того зазначається, що регіональні штаби взаємодіють з органами Національної поліції, Державної прикордонної служби, соціального захисту населення, а також з утвореними Міністерством юстиції мобільними групами з ліквідації заборгованості зі сплати аліментів.

Читайте також: Мін'юст: зі злісних аліментників стягнули вже 5,7 мільйона

Шкляр повідомив, що мобільні групи завершили свою роботу в Запорізькій та Київській областях і продовжують роботу на Кіровоградщині та Миколаївщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-