Мін'юст: зі злісних аліментників стягнули вже 5,7 мільйона

Мін'юст: зі злісних аліментників стягнули вже 5,7 мільйона

Укрінформ
Протягом 10 днів з моменту набуття чинності Законом щодо примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів державні виконавці стягнули 5,7 мільйона гривень

Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, інформує прес-служба міністерства. 

«Завдяки винесенню цих постанов і застосуванню встановлених законом обмежень, за 10 днів державними виконавцями стягнуто 5,7 мільйона гривень заборгованості зі сплати аліментів. Станом на 16 лютого внесено до суду 6 165 подань про оголошення розшуку боржника», - наголосив Шкляр.

Він зазначив, що з початку дії законодавчих нововведень державними виконавцями винесено 25 215 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України; 21 771 постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами; 21 364 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування зброєю; 21 188 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання.

Окрім того, додав заступник міністра юстиції, всього за період з 1 січня по 16 лютого 2018 року органами державної виконавчої служби стягнуто 324,5 млн грн на користь 434 295 дітей.

Читайте також: Мін'юст зобов'язав платників аліментів подавати щоквартальні звіти

Шкляр також нагадав, що на виконання вимог закону щодо посилення відповідальності за несплату аліментів Мін'юстом запущено Єдиний реєстр боржників зі сплати аліментів, надано рекомендації та роз'яснення державним виконавцям щодо застосування норм нового законодавства, а також розроблена технологічна картка роботи державних виконавців під час стягнення аліментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-