Супрун заперечує тиск на ректора медуніверситету ім. Богомольця

Супрун заперечує тиск на ректора медуніверситету ім. Богомольця

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун запевняє, що ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерину Амосову відсторонили з посади, щоб розібратися у ситуації зі зривом ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.

Про це вона заявила журналістам після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це спокійний нормальний процес, бо був зрив навчального року. Пані Амосова підписала контакт, згідно з яким вона забезпечує організацію цього іспиту, бо це частина навчального процесу. Вона не могла виконати це, і ми відсторонили її від виконання обов'язків, як це й прописано у контракті. Ми маємо відсторонити її, коли йде перевірка, і ми так і зробити. Ми хочемо спокійно зайти та дізнатися, що відбувається. Тут немає ніяких атак чи підводних каменів", - глава МОЗ.

Супрун нагадала, що офіційною причиною такого рішення є саме зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів "Крок 1. Стоматологія".

Читайте також: МОЗ відсторонило ректора медуніверситета Богомольця

"Проблема в університеті є, бо був розрив у навчальній програмі, бо "Крок -1" для студентів стоматології не був проведений. А в той самий день 14 університетів мали здавати цей іспит, 13 з них змогли скласти, а в цьому - не змогли організувати іспит. Ми щоб зробити перевірки, чому це не відбулося, бо є звинувачення однієї зі сторін, ми відсторонили від обов'язків ректора, щоб об'єктивно розібратися із тим, що відбулося", - сказала Супрун.

Вона нагадала, що в.о. ректора призначено, аби не було подальшого розриву у навчанні студентів. Крім того, за словами Супрун, одночасно з тим відсторонили і керівника Центру тестування. МОЗ попросив від двох сторін надати до 13 години середи свої пояснення щодо цієї ситуації, зазначила вона, додавши, що від Центру тестування відповідь вже є, а від керівництва університету - ще ні.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 20 лютого Міністерство охорони здоров'я відсторонило від обов'язків ректора медуніверситету ім. Богомольця Катерину Амосову через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів "Крок 1. Стоматологія".

Читайте також: Студенти університету Богомольця блокують вхід – не пускають нового в.о. ректора

Як заявили у МОЗ, студенти-стоматологи цього університету стали єдиними серед 13 медичних вишів, для яких не відбувся ліцензійний іспит.

За даними міністерства, керівництво медуніверситету ім. Богомольця не розпочало переговорну процедуру та не уклало договір з Центром тестування на проведення ліцензійних іспитів "Крок", зірвавши проведення обов'язкового ліцензійного іспиту.

У свою чергу Амосова звинуватила МОЗ у тиску і цькуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-