Заступника міністра молоді та спорту викликали “на килим” до НАЗК

Заступника міністра молоді та спорту викликали “на килим” до НАЗК

Укрінформ
До Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) запросили першого заступника міністра молоді та спорту Ігоря Гоцула.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

"Для забезпечення реалізації прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності і яка має право подати пояснення і зауваження до змісту протоколу, до Національного агентства з питань запобігання корупції запрошено першого заступника міністра молоді та спорту України Ігоря Гоцула", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, НАЗК встановило, що перебуваючи на керівній посаді центрального органу виконавчої влади та будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, він вчиняв дії в умовах реального конфлікту інтересів.

"Відповідний конфлікт виник під час розгляду та погодження документів, які безпосередньо стосуються очолюваної ним громадської спілки "Федерація легкої атлетики України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд дозволив Ситнику не платити штраф у справі НАЗК

Як зазначили у НАЗК, в цьому випадку є факт порушення вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. "Також вказане діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено статтею 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - додали в агентстві.

Повідомляється, що Гоцула запрошено прибути до НАЗК 22 лютого 2018 року об 11:00.

В агентстві нагадали, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до інформації зі сторінки Гоцула у Facebook, посадовець наразі перебуває в Японії.

Укрінформ звернувся до чиновника з проханням прокоментувати заяву НАЗК.

Як повідомляла у жовтні програма "Схеми", спортсмени Федерації легкої атлетики України, президентом якої за сумісництвом є перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, проводили виїзні підготовки до спортивних чемпіонатів уже після їх закриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-