Нацгвардія знову вийшла охороняти Шевченківський райсуд

Нацгвардія знову вийшла охороняти Шевченківський райсуд

Укрінформ
Національна гвардія знову вийшла охороняти Шевченківський районний суд Києва.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Повідомляємо про те, що охорона Шевченківського районного суду міста Києва станом на 08:00 20 лютого 2018 року здійснюється відповідними підрозділами Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого під час обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову у подвір'ї Солом'янського райсуду відбулися сутички між представниками добровольчих батальйонів, націоналістичних організацій і правоохоронців. Під час бійки один з правоохоронців зазнав кульового поранення.

19 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що суддя Шевченківського райсуду відпустив з-під варти чоловіка, який поранив поліцейського під час охорони суду.

Він висловив обурення таким рішенням суду і заявив, що ініціюватиме проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції і Нацгвардії.

Читайте також: МВС залишає суди під охороною поліції й Нацгвардії

Пізніше голова ВРП Ігор Бенедисюк заявив, що правоохоронці припинили охороняти Шевченківський райсуд столиці.

У відповідь МВС оприлюднило заяву, у якій зазначалося, що інформація щодо начебто зняття охорони підрозділами Національної гвардії України з приміщення Шевченківського районного суду у м. Києві не відповідає дійсності. У заяві уточнювалося, що у цьому суді військовослужбовці Національної гвардії продовжують нести службу, просто 19 лютого було проведено заміну гвардійців на цьому об'єкті, відповідно до плану організації чергування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-