Меморіалом Героїв Небесної Сотні має бути проект, спрямований у майбутнє - Президент

Меморіалом Героїв Небесної Сотні має бути проект, спрямований у майбутнє - Президент

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що ще не знає переможця конкурсу щодо створення Меморіалу Героїв Небесної Сотні, але дуже важливою є  думка громадськості і родин Героїв.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на зустрічі з архітекторами по проекту Меморіалу Героям Небесної Сотні 20 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багато місяців було присвячено роботі по організації Меморіалу і музею. Я вдячний нашим шановним друзям з Німеччини, які є  всесвітньовідомими архітерторами і мають величезний досвід по організації подібних конкурсів - створення музею, створення Меморіалу, який точно дивиться в майбутнє, бо саме так дивився кожен з Героїв, яких ми сьогодні згадуємо", - сказав Порошенко.

Він додав, що при створенні цього Меморіалу  і музею ми маємо остаточно відійти від Радянського Союзу і радянських традицій.

Порошенко зазначив, що ще не знає переможця і навмисно не висловлював своєї позиції, коли дивився представлені на Майдані Незалежності проекти.

Читайте також: Президент вшанував пам'ять загиблих на Майдані

"Деякі не подобалися, скажу чесно,  деякі надихали, але треба, щоб вони брали за серце кожного, хто до них підійде", - акцентував Президент.

Він зазначив, що для нього в цьому сенсі дуже важливою є  думка громадськості і  родин Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, в Укрінформу сьогодні буде оголошено переможця в номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні" Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності" (м. Київ)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-