Парубій: Після Майдану ми подорослішали на цілі покоління

Парубій: Після Майдану ми подорослішали на цілі покоління

Звернення
Укрінформ
Мільйони українців на Майдані визначили та однозначно ствердили найбільше прагнення - жити вільно й гідно.

Про це йдеться у зверненні Голови Верховної Ради Андрія Парубія з нагоди Дня вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, оприлюдненому на сайті парламенту. 

"Минуло чотири роки від 20 лютого 2014-го - дня трагедії і подвигу. Тоді життя найкращих, найрідніших були віддані за гідне життя десятків мільйонів, за вільне життя всієї країни. Хоч пройшло стільки часу, спогади про Майдан та його відчуття не полишають нас у ці дні. Мільйони українців протягом Майдану визначили та однозначно ствердили наше найбільше прагнення - жити вільно й гідно", - зазначив Парубій.

За його словами, Революція Гідності докорінно змінила українців і розпочала незворотні зміни в Україні.

"Пройшовши через всі випробування - мороз і вогонь, кулі, пекучий біль втрат, - ми стали сильнішими. Ми подорослішали на цілі покоління. І як зріла нація ми розуміємо - для фундаментальних, системних змін потрібен час. Так, не все одразу вдається реформувати, ми робимо помилки і б'ємося об підводні камені, але ми, українці, не опускаємо рук, ми йдемо далі. І ми йдемо разом. Саме завдяки тому, що на Майдані ми були разом, що ми не здавались і попри все йшли до кінця, - Революція Гідності перемогла", - пояснив Парубій.

Одним із найголовніших уроків Майдану, за його словами, є те, що українці разом творять свою країну і розуміють, що лише разом, кожен на своєму місці, відповідально і чесно виконуючи свою роботу, зможуть створити ту державу, за яку віддали свої життя Герої Небесної сотні.

Читайте також: Флешмоб "Я пам'ятаю": у Києві вшанували Небесну Сотню

Голова ВР закликав завжди пам'ятати "наших Лицарів Світла і Добра, які загинули на Майдані", і пам'ятати його уроки, щоб їхні життя не були віддані марно.

"Сьогодні також згадаймо всіх синів та дочок України, які, захищаючи нас усіх, загинули на східному фронті, куди ми перенесли наші барикади з Майдану. Герої дійсно не вмирають - вони живуть у наших серцях та думках, у наших добрих справах і гідних вчинках, у нашій боротьбі та праці задля величі України і щасливого життя українців", - додав спікер.

Як повідомлялося, у столиці 18-20 лютого проходять меморіальні та урочисті заходи до Дня Героїв Небесної Сотні за участю представників органів влади та громадськості.

День Героїв Небесної сотні відзначають в Україні щороку 20 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-