САП просить для Труханова електронний браслет

САП просить для Труханова електронний браслет

Укрінформ
Прокурор САП Андрій Кравець просить суд при обранні запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову зобов'язати його здати закордонні паспорти і носити електронний засіб контролю.

Відповідне клопотання він оголосив у Солом'янському райсуді столиці, який обирає запобіжний захід Труханову, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Просимо суд зобов'язати Геннадія Труханова не спілкуватися з фігурантами кримінальної справи та свідками, здати всі паспорти для виїзду за кордон та носити електронний засіб контролю", - сказав прокурор.

Він також зазначив, що у разі доведення вини мера Одеси йому загрожує покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Читайте також: Труханов два місяці "ховався", бо знав про підозру - прокурор

Як повідомлялося, 13 лютого НАБУ оголосило підозру меру Одеси Труханову та 3 посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд заарештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

14 лютого Труханова затримали в столичному аеропорту "Бориспіль" і вручили підозру. Також у "Борисполі" затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяця.

Це пов'язували з активізацією роботи НАБУ у справі про купівлю приміщень заводу "Краян" за завищеними цінами під потреби міської влади. На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-