Труханов два місяці

Труханов два місяці "ховався", бо знав про підозру - прокурор

Укрінформ
Мер Одеси Геннадій Труханов знав про плани слідства оголосити йому підозру ще 16 грудня минулого року, тому два місяці не перебував на робочому місці.

Про це повідомив прокурор САП Андрій Кравець під час засідання Солом'янського райсуду столиці, де обирають запобіжний захід Труханову, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами прокурора, слідство володіє інформацією про те, що Труханов 16 грудня під час розмови зі своїм знайомим повідомив про плани НАБУ оголосити йому підозру.

"Майже 2 місяці Труханов перебував за кордоном з метою ухилення від участі у процесуальній дії - повідомленні йому про підозру", - сказав прокурор.

Зокрема, зазначив він, з 19 по 23 грудня мер Одеси перебував у відрядженні у Стамбулі, з 26 грудня по 18 січня - у відпустці, з 19 січня по 21 січня - знову у відпустці, з 22 січня по 25 січня - у відрядженні в Афінах, з 26 по 28 січня - у відрядженні в Давосі, 29 січня по 11 лютого знову у відпустці і з 12 лютого по 14 лютого - у відрядженні у Чехії.

Крім того, прокурор заявив у суді, що Труханов підробив документи щодо останню поїздку в Чехію.

"У Департаменті міжнародних зв'язків Одеської міськради нам повідомили, що відрядження було оформлене за усною вказівкою. Воно розпочалося 12 лютого, а запрошення по електронній пошті надійшло лише 13 лютого і датоване воно 6 жовтня 2017 року", - зазначив представник державного обвинувачення в суді.

Як повідомлялося, 13 лютого НАБУ оголосило підозру меру Одеси Труханову та 3 посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна.

Читайте також: Cуд обирає запобіжний захід Труханову

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд заарештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

14 лютого Труханова затримали в столичному аеропорту "Бориспіль" і вручили підозру. Також у "Борисполі" затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяця.

Це пов'язували з активізацією роботи НАБУ у справі про купівлю приміщень заводу "Краян" за завищеними цінами під потреби міської влади. На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-