В Україні 18-20 лютого відзначатимуть четверті роковини розстрілів на Майдані

В Україні 18-20 лютого відзначатимуть четверті роковини розстрілів на Майдані

Укрінформ
В українській столиці та інших містах 18-20 лютого відбудуться заходи на відзначення Днів вшанування пам'яті героїв Небесної Сотні.

Про це розповіли на брифінгу організатори заходів - представники громадських організацій, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"20 лютого о 16 годині в Концертній залі Українського дому відбудеться захід, присвячений вшануванню пам'яті героїв Небесної Сотні, за участі артистів Євромайдану, бардів, які на Сході підтримують наших бійців. Також будуть артисти, які постійно виступали на сцені Євромайдану. Це ведучий - міністр культури Євген Нищук, Володимир Гонський, Тарас Компаніченко з "Хореєю козацькою", народні артисти України Оксана Білозір та Раїса Недашківська. Буде велика команда однодумців", - сказала Руслана Лоцман, директор громадської організації "Народна філармонія".

Вона додала, що цей захід 20 лютого присвячений також таким важливим подіям, як 100-річчя Української держави і 100-річчя боїв під Крутами. 

"В цьому заході ми хочемо об'єднати всіх лицарів України, які в різні часи були готові або віддали своє життя за Україну", - підкреслила вона.  

Сергій Сучок, творчий директор патріотичного інтернет-радіо "Вольниця", засновник ІТ-Толоки, повідомив, що 18-20 лютого відбудеться Пелюсткова хода - як нагадування, що ми не забули подвиг героїв Небесної Сотні.

За його словами, 18 лютого о 14 годині відбудеться збір біля стели на Майдані Незалежності, "незалежний мікрофон", вистава "Майдан - колиска нового людства", хода по тих місцях, де проливалася кров, -  від Майдану по Інститутській до Маріїнського парку з поверненням через Грушевського на Майдан. 19 лютого збір о 19:30 біля стели і хода від Майдану по Хрещатику до Європейської площі, потім на Грушевського до Українського дому і до Будинку профспілок. 20 лютого збір о 19:00, маршрут ходи - від Майдану по Хрещатику до ЦУМу, потім - до Алеї Небесної Сотні, до Михайлівського собору. 

Читайте також: Справи Майдану: покарання відбуває лише одна людина - Горбатюк

Анжеліка Рудницька, президент Мистецької агенції "Територія А", нагадала, що традиційно 20 лютого у центрі Києва розвішуватимуть білих паперових ангелів. Учасники акції зустрічатимуться 20 лютого на вулиці Інститутській, біля горішнього входу метро "Хрещатик". Приходити можна не тільки з паперовими білими ангелами, а й квітами або лампадками.

"Традиційно прийдуть студенти-фольклористи, які співатимуть псальми. Також такі заходи відбудуться у Рівному, Коломиї та Львові", - поінформувала Рудницька. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-