Виконання вимог військових пенсіонерів збільшить дефіцит ПФ - Гройсман

Виконання вимог військових пенсіонерів збільшить дефіцит ПФ - Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголошує на необхідності запровадження диференціації до перерахування пенсій військовослужбовцям.

Про це він сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тому нам треба запровадити таку диференціацію і справедливість. Ми запропонували це зробити з урахуванням опрацювання (питання) в Раді національної безпеки і оборони», - зазначив Прем’єр-міністр.

При цьому він наголосив, що в разі виконання вимог військових пенсіонерів це призведе до значного збільшення дефіциту Пенсійного фонду. «Те, що сьогодні вимагають військові пенсіонери - це плюс 43 млрд гривень. У нас дефіцит Пенсійного фонду 140 млрд ще сьогодні. Ви хочете, щоб у нас був не 140, а 183 мільярди?», - наголосив він.

Разом із цим Гройсман підкреслив, що в питанні перерахування пенсій цій категорії пенсіонерів має бути дотримання принципів справедливості. «Я хочу вас запевнити – всіх, хто сьогодні воює, хто захищає нашу країну, ми не залишимо без підвищення пенсії. Але ви маєте зрозуміти, що в цій системі є ті, хто жодного разу не бачив, що таке війна. Жодного разу не бачив, що таке реальні бойові дії. ...І ми не маємо ставити їх в одну планку», - зазначив він.

Окрім того, Гройсман ще раз запевнив, що пенсії військовим будуть перераховані з 1 січня 2018 року. «Я в цьому глибоко переконаний, але оскільки це питання є дуже чутливим, то я перше, що хочу сказати: якщо ми приймаємо цей закон в лютому місяці або в березні, ми всім перерахунок пенсії з 1 січня. Кошти в нас на це будуть», - наголосив Гройсман. Зараз, за його словами, необхідно узгодити позицій всіх військовослужбовцям.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що реформа пенсійного забезпечення військовослужбовців збільшить розмір їхніх пенсій на 77%.

Читайте також: Гройсман доручив Мінфіну звільнити від сплати ПДВ будівництво метро у Дніпрі

За його словами, перерахунок пенсій відбудеться з 1 січня 2018 року, одразу після ухвалення відповідного закону.

Як запевнив Рева, військові пенсіонери, які воювали в зоні АТО, матимуть більшу пенсію у порівнянні з пенсіонерами, які не брали участі у бойових діях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-