Витрати на оренду житла компенсуватимуть всім військовим-контактникам - закон

Витрати на оренду житла компенсуватимуть всім військовим-контактникам - закон

Укрінформ
Верховна Рада запровадила виплати компенсації за оренду житла для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом.

За ухвалення в цілому відповідного законопроекту "Про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (№ 5027) проголосували 230 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас в бюджеті передбачено компенсація за піднайм житла офіцерам і курсантам, але не передбачено в законі компенсація за піднайм житла рядовому, сержантському та старшинському складу. Це не правильно, це не справедливо», - пояснив мету ухвалення законопроекту голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

У пояснювальній записці зазначається, що у зв’язку з недостатньою кількістю спеціально пристосованих казарм та сімейних гуртожитків, в яких повинні розміщуватись військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом, значна кількість цієї категорії військовослужбовців змушена вирішувати житлове питання за рахунок власних коштів та можливостей.

Читайте також: Дострокові пенсії сім’ям Небесної Сотні

Згідно із пояснювальною запискою до законопроекту, його реалізація потребуватиме додаткових витрат. За попередніми розрахунками, орієнтовна потреба в коштах для компенсації військовим за оренду житла, становить 786 млн 690 тис. грн на рік. Планується, що фінансування цих витрат здійснюватиметься за рахунок коштів, що передбачаються в державному бюджеті України на відповідний рік для утримання органів виконавчої влади (відомств).

Як повідомлялось, у 2018 році Міністерство оборони розпочинає реалізацію наймасштабнішого за часів незалежності України проекту будівництва понад 180 житлових комплексів для військовослужбовців за контрактом.

За словами т.в.о. начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України полковника Олександра Чергінця, будівництво буде здійснюватися у військових містечках на території безпосередньо військових частин майже по всій Україні - у 21 області. Планується побудувати 184 будівлі на 23 тис. ліжко-місць, де будуть розміщені військовослужбовці за контрактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-