Аудитор для НАБУ: кандидатуру зняла екс-прокурор США, яка посадила Лазаренка

Аудитор для НАБУ: кандидатуру зняла екс-прокурор США, яка посадила Лазаренка

Укрінформ
Колишній федеральний прокурор США, досвідчений адвокат і засновник юридичної компанії в Каліфорнії Boersch Shapiro LLP Марта Борщ зняла свою кандидатуру на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро у зв'язку із зобов'язаннями із роботою правником.

Про це повідомив журналістам народний депутат, колишній голова антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вночі я отримав від неї (Марти Борщ - ред.) листа про те, що її нинішні зобов'язання по її роботі правника не дозволяють їй очолити аудит Антикорупційного бюро від Верховної Ради. Вона написала мені, що більше не може взяти на себе таку відповідальність. Річ у тому, що ми її переконали бути аудитором рік тому. Я тоді як голова комітету писав їй листи - вона відповідала на запитання і ми її рекомендували парламенту, але оскільки призначення не відбулося, людина погодилась на інші пропозиції", - сказав Соболєв.

Читайте також: Аудитори для НАБУ: троє кандидатів пройшли комітет Ради

Марта Борщ має 30-річний стаж роботи в судовій системі, у тому числі 12-річний досвід на посаді федерального прокурора Північного округу штату Каліфорнія. У різні роки на початку 2000-х вона керувала підрозділом боротьби з шахрайством із цінними паперами, очолювала зусилля проти організованої злочинності, була координатором Офісу з питань міжнародної безпеки. В 2009 році Борщ була удостоєна нагороди "За видатні заслуги" від імені генерального прокурора США (він же очолює Міністерство юстиції) за роботу над звинуваченнями проти екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції ухвалив рішення звернутися до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням винести на розгляд парламенту кандидатури Марти Борщ, Карлоса Кастресани та Сергія Гончаренка, які пройшли кваліфікаційний відбір в комітеті у члени Комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності НАБУ, але не пройшли розгляду в сесійній залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-