Меркель обіцяла найбільш передові технології телемедицини з ФРН - Порошенко

Меркель обіцяла найбільш передові технології телемедицини з ФРН - Порошенко

Укрінформ
За допомогою Канади та Світового банку Україна найближчим часом планує запустити систему телемедицини для жителів сільської місцевості.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на зустрічі з представниками Канади і Світового банку 7 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні робиться величезний крок для того, щоб найближчим часом ми запустили систему телемедицини за допомогою Канади, за допомогою Світового банку. У розвиток тих проектів, які ми робимо разом, 700 млн доларів США надала нам Канада щодо втілення реформ в Україні. Більше 12 млрд доларів за 25 років Світовий банк надав Україні для підтримки реформ. Зараз принципова позиція - ми домовилися, що частину коштів Світового банку на медичний проект перенаправимо на реформу сільської медицини, на створення телемедицини", - сказав Порошенко.

Він подякував канадським партнерам і Світовому банку за підтримку програми із розвитку сільської медицини, і зазначив,  що лише в українському бюджеті передбачено 5 млрд гривень. У цьому контексті Президент висловився проти консервації старої системи - "амбулаторії, медобладнання, автомобілі і на цьому все".

Читайте також: Канада допоможе Україні розвивати телемедицину

"Ні, має з першого дня ефективно працювати система телемедицини. З першого дня кожний мешканець кожного українського села повинен мати доступ до кваліфікованої медичної допомоги", - наголосив Порошенко.

Він не виключив, що при створенні системи телемедицини може бути використане програмне забезпечення, яке вже виправдало себе у Канаді, Хорватії або Німеччині.

"Можу розкрити таємницю: канцлер Німеччини Ангела Меркель обіцяла мені надати доступ до найбільш передових технологій телемедицини в Німеччині. Я не виключаю, що у майбутньому Німеччина долучиться  до нашого партнерства, але ми чекати не будемо. Ми йдемо вперед", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-