Канада допоможе Україні розвивати телемедицину

Канада допоможе Україні розвивати телемедицину

Укрінформ
Незабаром до України прибуде делегація канадських спеціалістів, які допомагатимуть у створенні системи телемедицини.

Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун під час свого перебування в Оттаві кореспондентові Укрінформу

«Наступного тижня Київ відвідає міністр охорони здоров'я Онтаріо, щоб підписати із нами меморандум. Першим його практичним кроком стане приїзд експертів, які займаються телемедицину у провінції», - сказала Супрун

За її словами, експерти зроблять аналіз і дадуть свої рекомендації стосовно того, як найкраще створити цю систему. "У нас є кошти на це, але ми хочемо, аби процес був добре організованим», - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я.

Вона зауважила, що на створення повноцінної системи телемедицини потрібен час. «Це є досить важка справа. Необхідний інтернет, а у багатьох селах немає навіть 3G і комп’ютерів», - наголосила урядовець.

Читайте також: У Супрун сказали, які області отримають додаткові вакцини від кору

Вона додала, що створенням належної інфраструктури займатиметься Мінрегіонбуд, а МОЗ визначатиме, хто має надавати допомогу, як це має виглядати, які будуть протоколи надання допомоги, як відбуватиметься навчання лікарів.

Як повідомляв Укрінформ, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у п'ятницю завершує свій кількаденний візит до Канади, під час якого вона взяла участь у конференції Глобального партнерства проти поширення зброї та матеріалів масового ураження та провела низку двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-