У Супрун сказали, які області отримають додаткові вакцини від кору

У Супрун сказали, які області отримають додаткові вакцини від кору

Список
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я вживає заходів для прискореного постачання вакцини від кору в Україну через стрімкий ріст попиту на неї.

Про це на брифінгу стосовно ситуації з захворюваністю на кір сказав переможець конкурсу на посаду директора Центра громадського здоров'я Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попит на вакцини зростає. Залишок вакцин на початок минулого тижня загалом по Україні становив біля 300 тисяч доз. Наступна планова партія вакцини повинна прибути до України у квітні 2018 року. Зараз МОЗ вживає заходів для прискорення постачання вакцини цієї партії", - сказав Курпіта.

Він зазначив, що такий високий попит пов'язаний як з підвищенням рівня планової вакцинації, так і з вакцинацією тих дітей, які вчасно не отримали щеплення. Зараз МОЗ проводить перерозподіл вакцини КПК у регіони з найбільшою потребою.

"Ми хочемо подякувати тим областям, які віднайшли можливість допомогти іншим регіонам, передусім Дніпропетровській області, яка зробила це минулого тижня. Вакцини будуть поставлені в регіони у максимально стислі терміни", - сказав Курпіта.

Зокрема, Курпіта уточнив, що  додатковий перерозподіл передбачає 3 тисячі доз вакцин КПК для Одеської області наприкінці цього - початку наступного тижня. Також минулого тижня Закарпатська область отримала 8 тисяч доз вакцини у вигляді гуманітарної допомоги від уряду Угорщини.

Загалом додаткове постачання вакцин буде направлене до Закарпатської, Київської, Одеської, Миколаївської, Чернівецької, Івано-Франківської та Кіровоградської областей.

Читайте також: МОЗ повідомляє про зростання захворюваності на кір

Крім того, за словами Курпіти, розглядається питання додаткового перерозподілу вакцин і до м. Київ, де за останні тижні різко зріс попит на вакцину КПК.

"Протягом одного тижня в Києві 11,5 тисяч дітей було вакциновано. На початку минулого тижня в Києві було всього 5 235 доз вакцини. Наразі розглядається питання щодо постачання вакцин та перерозподілу її з Харківської області. Сподіваємося, що Харківська область піде назустріч киянам і ми зможемо передати цю вакцину", - сказав Курпіта.

Загалом, за його словами, є сподівання, що в Києві захворюваність піде на спад через вчасне запровадження обмежувальних заходів, які ввело КМДА. Так, з 1 січня 2018 року по Києву зареєстровано 153 випадки захворювання на кір: 55 - серед дорослих і 98 випадків серед дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-