МОЗ отримав у власність систему eHealth

МОЗ отримав у власність систему eHealth

Укрінформ
Проектний офіс з розробки електронної системи охорони здоров'я передав МОЗ систему eHealth.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун підписала документи про безоплатну передачу майнових прав інтелектуальної власності від громадськості до МОЗ. Розробку MVP (мінімально життєздатного продукту) Національної системи охорони здоров’я координував Проектний офіс, створений громадськими організаціями Transparency International Ukraine та Всеукраїнська мережа ЛЖВ. Фінансування здійснювалось коштом міжнародних донорів – урядів США та Канади, Глобального Фонду та інших. Віднині подальшою розробкою та впровадженням eHealth опікуватиметься МОЗ. Для цього в грудні 2017 року було створене ДП «Електронне здоров’я». Інші документи, що необхідні для того, аби формально завершити передачу eHealth від міжнародних донорських організацій державі, будуть підготовлені та підписані найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Цілительство - не наука: МОЗ хоче скасувати дозволи на народну медицину

Система eHealth працює у тестовому режимі з вересня 2017 року, коли стало технічно можливо зареєструвати у системі медичний заклад, лікарів, а також ввести дані декларацій пацієнтів.

Після прийняття Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» та створення Нацслужби здоров’я держава зможе платити лікарю за кожного пацієнта, а пацієнт отримає гарантовані державою безкоштовні медичні послуги. Так eHealth допоможе реалізувати принцип «гроші ходять за пацієнтом». Крім того, в системі eHealth розроблений функціонал для підтримки програми «Доступні ліки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-