Росія досі не пускає Лутковську до українських прикордонників у СІЗО

Росія досі не пускає Лутковську до українських прикордонників у СІЗО

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська направила звернення до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової з проханням дозволити їй відвідати в Москві арештованих українських прикордонників Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня, які перебувають у СІЗО "Лефортово", але відповіді досі не отримала.

Про це вона сказала на прес-конференції у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я звернулась до омбудсмена з приводу українських прикордонників, що незаконно утримуються в РФ. Я готова разом з нею відвідати будь-яке місце, але поки що не отримала згоди від омбудсмена РФ”, - сказала Лутковська.

Як повідомляв Укрінформ, Держприкордонслужба України заявила про зникнення 3 жовтня 2017 року двох військовослужбовців під час моніторингу кордону в Сумській області. Водночас у російських ЗМІ оприлюднили інформацію про затримання представниками прикордонного управління ФСБ РФ двох порушників, які назвалися прикордонниками Сумського загону.

Читайте також: Лутковська пояснила, чому не може допомогти ув'язненим у Криму українцям

12 жовтня стало відомо, що ФСБ РФ звинуватила українських прикордонників у нібито незаконному перетині кордону.

Наприкінці жовтня двох українських прикордонників доставили в Москву, в СІЗО "Лефортово". У Державній прикордонній службі України заявили, що їх могли захопити силою.

30 листопада Лефортовський районний суд у Москві продовжив арешт українським прикордонникам Марцоню і Дзюбаку на два місяці - до 5 лютого 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-