Справу скандального блогера Коцаби передали в інший суд

Справу скандального блогера Коцаби передали в інший суд

Укрінформ
Апеляційний суд Івано-Франківської області ухвалив рішення направити справу скандально відомого блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у держраді, і справу якого розглядають повторно, у Долинський районний суд.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили телефоном у прес-службі Апеляційного суду Івано-Франківської області.

«Сьогодні колегія суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області ухвалила рішення направити справу Руслана Коцаби на розгляд у Долинський районний суд», - повідомили у прес-службі обласного Апеляційного суду.

Як повідомлялося, 31 січня Богородчанський районний суд підтримав заяву про самовідвід судді, який розглядав справу журналіста і блогера Руслана Коцаби, якого затримали у лютому 2015 року після того, як він поширив звернення про відмову від мобілізації.

Читайте також: Справа Коцаби про держзраду: суддя взяв самовідвід

Коцабу звинувачували за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. Раніше Івано-Франківський міський суд не побачив у діях підсудного державної зради, але кваліфікував їх за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період). Після оскарження вироку, Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Прокуратура оскаржила це рішення у ВССУ, який направив справу Руслана Коцаби на повторний розгляд.

Раніше, троє суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області під час розгляду справи Коцаби подавали заяви про самовідвід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-