Справа Коцаби про держзраду: суддя взяв самовідвід

Справа Коцаби про держзраду: суддя взяв самовідвід

Укрінформ
В Івано-Франківській області Богородчанський районний суд, який розпочав підготовче засідання у справі блогера і журналіста Руслана Коцаби, ухвалив рішення задовольнити заяву судді про самовідвід.

Про це повідомляє прес-служба Богородчанського районного суду.

«В ході проведення підготовчого судового засідання суддя Битківський Л.М. заявив самовідвід. Ухвалою суду заяву судді Битківського Л.М. про самовідвід задоволено. Матеріали кримінального провадження №22025090000000002 про обвинувачення Коцаби Р.П. направлено на повторний автоматизований розподіл відповідно до ст. 35 КПК України», - йдеться у повідомленні Богородчанського райсуду.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня у Богородчанському райсуді провели підготовче засідання у справі скандального блогера Руслана Коцаби, якого затримали у лютому 2015 року після того, як він поширив звернення про відмову від мобілізації.

Читайте також: Справа про держзраду: Коцабу можуть повернути у в’язницю

Коцабу звинувачували за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. Івано-Франківський міський суд не побачив у діях підсудного державної зради, але кваліфікував їх за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період). Після оскарження вироку Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Прокуратура оскаржила це рішення у ВССУ, який направив справу Коцаби на повторний розгляд.

Раніше троє суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області під час розгляду справи Коцаби подавали заяви про самовідвід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-