Справа про держзраду: Коцабу можуть повернути у в’язницю

Справа про держзраду: Коцабу можуть повернути у в’язницю

Укрінформ
В Івано-Франківській області 31 січня розпочинається новий розгляд справи блогера та журналіста Руслана Коцаби, який був затриманий у 2015 році, а потім виправданий.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу у прес-служба Апеляційного суду Івано-Франківської області.

"Сьогодні Богородчанський районний суд розпочинає розгляд справи Руслана Коцаби з початку. Рішення про перегляд справи ухвалив Вищий спеціалізований суд України, скасувавши ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області, який звільнив Коцабу у залі суду. У Івано-Франківському міському суді не змогли зібрати колегію суддів, щоб переглянути справу Коцаби. Відтак її направили на розгляд до Богородчанського суду», - зазначили в прес-службі Апеляційного суду області.

Сам Коцаба не виключає, що його знову можуть заарештувати, про що написав на своїй сторінці у Facebook.

«А якщо сьогодні мене на судилищі ще й під варту візьмуть, то взагалі в житті чергова чорна смуга розпочнеться...», - написав він.

Як повідомлялося, журналіста Руслана Коцабу затримали у лютому 2015 року після того, як він поширив звернення про відмову від мобілізації. Його звинувачували за ч.1 ст.111 (Державна зрада) та ч.1 ст.114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. Івано-Франківський міський суд не побачив у діях підсудного державної зради, але кваліфікував їх за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період). Після оскарження вироку Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Прокуратура оскаржила це рішення у ВССУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-