МЗС вимагає доступу українських лікарів до Гриба

МЗС вимагає доступу українських лікарів до Гриба

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з відмовою російського суду у задоволенні апеляції щодо зміни запобіжного заходу для викраденого в Білорусі українця Павла Гриба, який утримується у Краснодарському СІЗО.

Про це повідомила у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"Висловлюємо протест щодо рішення російського суду над викраденим П. Грибом. Будемо посилювати тиск на РФ для звільнення Павла. З огляду на важкий стан здоров'я П.Гриба вкотре вимагаємо від РФ надати доступ українських лікарів до Гриба", - написала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, Краснодарський крайовий суд на засіданні 1 лютого відхилив апеляцію на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для викраденого в Білорусі Павла Гриба. Його рідні заявили, що судове засідання відбулося з порушенням всіх термінів, а адвокат Павла випадково довідалася про засідання за добу.

Читайте також: Батько Павла Гриба заявляє про критичний стан сина

Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі під час подорожі до міста Гомель, де мав зустрітись з дівчиною, з якою познайомився  в соціальних мережах. 

У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ).  Павла звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Павла Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-