Батько Павла Гриба заявляє про критичний стан сина

Батько Павла Гриба заявляє про критичний стан сина

Політв’язні
Укрінформ
Стан здоров’я заарештованого в Росії українця Павла Гриба вкрай небезпечний, і кожен день, проведений у в'язниці, може стати для нього останнім.

Про це написав у Facebook його батько Ігор Гриб.

Він підкреслив, що в СІЗО, де утримують Павла Гриба, немає ні ліків, ні мінімального дієтичного харчування.

“За інформацією адвоката, у Павла дуже виснажений вигляд, постійні скарги на біль у шлунку і животі. Загальний депресивний стан, як наслідок посилення психологічного тиску з боку слідства і адміністрації СІЗО. Немає ні ліків, ні мінімального дієтичного харчування. Внутрішня кровотеча може відкритись в будь-який час. Фахових медичних спеціалістів по хворобі Павла в Краснодарі нема. Надати медичну допомогу ніхто не зможе. Кожен день в СІЗО може бути останнім для Павла! Життя Павла в небезпеці!", - написав Юрій Гриб.

Він також зазначив, що 1 лютого Краснодарський суд Росії розглядав апеляцію на запобіжний захід для заарештованого Павла Гриба.

"Сьогодні, 1 лютого, в порушення всіх термінів відбулось засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний захід... Адвокат про судове засідання випадково дізналася за добу. Все було зроблено так, щоб батьки не встигли приїхати", - написав Ігор Гриб, однак не уточнив рішення, яке прийняв суд за результатами розгляду апеляції.

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі під час подорожі до міста Гомель, де мав зустрітись з дівчиною, з якою познайомився  в соціальних мережах. 

У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ). Стало відомо, що Павла звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Читайте також: Білорусь для українців стала небезпечнішою, ніж Сирія - депутат

Адвокат Павла Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-