Білорусь для українців стала небезпечнішою, ніж Сирія - депутат

Білорусь для українців стала небезпечнішою, ніж Сирія - депутат

Укрінформ
Білорусь для громадян України в плані цільових провокацій з боку білоруських і російських спецслужб небезпечніше місце, ніж Сирія або Ємен.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Нещодавно наше МЗС опублікувало список країн, які українцям не рекомендується відвідувати. Дуже дивно, але ми в цьому списку не побачили Білорусі. І це після викрадення П.Гриба, арешту П.Шаройка, провокації білоруського КДБ проти українського бізнесмена, «справи українських грибників"... Думаю, Білорусь конкретно для громадян України в плані цільових провокацій - набагато небезпечніше місце, ніж, наприклад, Сирія або Ємен", - йдеться в повідомленні.

Тимчук також вказав на те, що у вищих ешелонах білоруської влади спостерігається "глобальне роздвоєння особистості". "Ось міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей нам захоплено розповідає: мовляв, "Білорусь, на відміну від інших, за лаврами миротворця не женеться". І тут же провокує когнітивний дисонанс фразою "Лукашенко не раз пропонував різні варіанти врегулювання кризи, у тому числі готовність забезпечити контроль білоруськими миротворцями українсько-російського кордону і лінії зіткнення". Як пам'ятаємо, дійсно, всього два місяці тому, в листопаді 2017-го Білорусь (вустами того самого Макея) запропонувала своїх миротворців для Донбасу.

Читайте також: Суд поновив справу про зникнення у Білорусі Павла Гриба

То женеться білоруська влада за лаврами миротворця чи ні? Не зрозуміло", - написав нардеп.

Хоча, на думку Тимчука, питання, очевидно, потрібно ставити інакше: "Яке взагалі моральне право має офіційний Мінськ, щоб пропонувати себе як миротворця?".

"Білоруська влада зараз посилено намагається зображувати свою "самостійність" від Москви. Зважаючи на те, що всього кілька днів тому інший високий лукашенківський чиновник, міністр оборони РБ Андрій Равков запевняв, що Мінськ не планує розміщувати нові російські військові бази у Білорусі, а таку інформацію назвав - сюрприз, сюрприз! - інсинуаціями і фейками", - написав Тимчук. 

Водночас, нардеп вказав на "справу Шаройка": "Білоруський КДБ у цій справі оперує нібито "отриманими" Шаройком документами білоруського Генштабу... А суть цих документів - якраз плани розміщення нових російських баз у Білорусі в 2018 році. І складається цікава ситуація. Якщо ці документи - справжні, то білоруське керівництво зараз з питання російських військових баз бреше й оком не моргне".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-