Усім особам з інвалідністю дозволили безплатно паркуватися

Усім особам з інвалідністю дозволили безплатно паркуватися

Укрінформ
Уряд поширив пільгу безоплатного паркування, яку досі мали тільки громадяни з ураженням опорно-рухового апарату, на всіх осіб з інвалідністю.

Таку постанову ухвалено на засіданні уряду у середу, повідомляє Урядовий портал

"Відповідно до прийнятої постанови пільги на безоплатне паркування і зберігання транспортних засобів поширено на всіх осіб з інвалідністю, а не тільки з ураженням опорно-рухового апарату", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідні зміни до постанови Кабінету міністрів від 25 травня 2011 р. № 585" ухвалено у зв’язку зі змінами у законодавстві та з метою посилення соціального захисту осіб з інвалідністю.

Згідно зі змінами у постанові терміни "інвалід" і "дитина-інвалід" замінено термінами "особа з інвалідністю", "водій з інвалідністю", "дитина з інвалідністю".

Читайте також: У Запоріжжі побудують перший басейн для дітей з особливими потребами

Також із Порядку надання пільг особам з інвалідністю, членам їх сімей, законним представникам осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю), підприємствам, установам, організаціям громадських організацій інвалідів та сфери соціального захисту населення на безоплатне паркування і зберігання транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р., вилучено норму про обов’язкове використання печаток. Відбиток печатки не може бути обов’язковим реквізитом будь-якого документа, який подається від імені суб’єкта господарювання органу державної влади або органу місцевого самоврядування, наголосили у прес-службі Кабміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-