Суд дав

Суд дав "Топазу" вісім років, але вийти він може через два

Фото
Укрінформ
Київський райсуд Харкова оголосив вирок активному учасникові масових заворушень у Харкові навесні 2014 року, антимайданівцю Ігнату Кромському, відомому як "Топаз": 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд визнав Кромського винним у скоєнні злочинів по декількох статтях Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110), участь у масових заворушеннях (ч.1 ст. 28 ч. 1, 2 ст. 294) і незаконне заволодіння транспортним засобом (ч.2 ст. 28 ч. 2 ст. 289). Йому призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна, що належить йому", - акцентувала Дубовик.

За її словами, частину терміну Кромському зарахують за законом Савченко" - один день попереднього ув'язнення як два дні позбавлення волі.

"Питання про те, чи подаватимемо апеляцію, вирішиться після вивчення повного тексту вироку", - додала Дубовик.

Читайте також: Прокуратура просить для "Топаза" 15 років із конфіскацією

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 березня 2014 року Кромського затримали у рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтями "Масові заворушення", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" - з санкцією до 15 років в'язниці.

29 березня 2014 року суд у Харкові посадив "Топаза" під домашній арешт, але він утік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його на кордоні з Росією. У вересні суд обрав йому особисте зобов'язання як запобіжний захід. У листопаді "Топаз" не явився за викликом до суду. У грудні його затримали під час спроби втечі до РФ і взяли під варту.

Читайте також: Суд залишив антимайданівця "Топаза" у СІЗО

Кромськой у лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Фото В'ячеслава Мадієвського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-