Суд залишив антимайданівця

Суд залишив антимайданівця "Топаза" у СІЗО

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі антимайданівця Гната Кромського, більш відомого за позивним "Топаз", продовжив йому запобіжний захід ще на два місяці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Кромський був присутнім на суді. Запобіжний захід - арешт, тобто, перебування у СІЗО - продовжено ще на два місяці", - зазначили у прес-службі.

Чергове засідання суду відбудеться 23 листопада.

За словами адвоката обвинуваченого Лідії Мелконян, "у Кромського є право клопотати про закриття справи, якщо протягом більше трьох років не представлено доказів провини, але Кромський поки що не скористався цим правом".

Читайте також: Справа "Топаза": у суді допитали потерпілого при захопленні Харківської ОДА

Кромський у лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану у Маріїнському парку у Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян". 28 березня 2014 року Кромського затримано у рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтями "Масові безлади", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України" - з санкцією до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-