Справа

Справа "Топаза": у суді допитали потерпілого при захопленні Харківської ОДА

Укрінформ
Київський райсуд Харкова по справі антимайдановца Гната Кромского, більш відомого за позивним "Топаз", допитав потерпілого.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Сьогодні допитали потерпілого. Наступне засідання - 19 вересня в 14:00", - зазначила Дубовик.

У той же час, адвокат Лідія Мелконян пояснила, що допитаний - 1 з 50 свідків звинувачення: "Ми вже подали клопотання про забезпечення явки на суд інших свідків обвинувачення".

"Що стосується показань потерпілого - він один з постраждалих під час штурму Харківської ОДА навесні 2014 року, за його заявою, він не бачив, щоб "Топаз" завдавав кому-небудь удари, і що особисто його "Топаз" не бив", - додала адвокат.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 25 липня Київський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід для антимайдановца Гната Кромского - "Топаза" до 23 вересня.

За словами адвоката Лідії Мелконян, прокуратура представила суду лише частина доказів: "За 3 роки справа "Топаза" практично не просунулося".

Читайте також: Антимайданівцю "Топазу" продовжили арешт іще на два місяці

28 березня 2014 року "Топаз" був затриманий в рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтею "Масові заворушення", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" - з санкцією до 15 років в'язниці.

29 березня 2014 року суд у Харкові посадив "Топаза" під домашній арешт, але він втік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його на кордоні з Росією. У вересні суд обрав йому особисте зобов'язання як запобіжний захід. У листопаді "Топаз" не з'явився за викликом до суду. У грудні він буз знову затриманий при спробі втечі до РФ.

Гнат Кромський в лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-