Антимайданівцю

Антимайданівцю "Топазу" продовжили арешт іще на два місяці

Укрінформ
Київський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід для антимайдановца Гната Кромського, відомого за позивним "Топаз", ще на два місяці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"За рішенням суду утримання в СІЗО для Кромського продовжено ще на два місяці, до 23 вересня", - зазначила Дубовик.

За її словами, наступне засідання суду відбудеться 11 вересня.

"Суд продовжить вивчення матеріалів виробництва", - додала Дубовик.

В той же час, за словами адвоката Лідії Мелконян, прокуратура представила суду лише частину доказів: "За 3 роки справа "Топазу" практично не просунулася".

Як повідомляв раніше Укрінформ, "Топаза" затримано 28 березня 2014 року у рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтями "Масові заворушення", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України" - з санкцією до 15 років в'язниці.

Читайте також: Слухання справи "Топаза" три роки стоїть на місці - адвокат

29 березня 2014 року суд в Харкові посадив "Топаз" під домашній арешт, але він втік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його на кордоні з Росією. У вересні суд обрав йому особисте зобов'язання як запобіжний захід. У листопаді "Топаз" не явився за викликом до суду. У грудні його затримано при спробі втечі до РФ.

Гнат Кромський в лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-