Слухання справи

Слухання справи "Топаза" три роки стоїть на місці - адвокат

Укрінформ
Рівно три роки тому Київський суд Харкова обрав для антимайданівця Гната Кромського, більш відомого за позивним "Топаз", арешт як запобіжний захід, але за цей час слухання справи в суді не просунулося.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Кромського Олександр Шадрін.

"Сьогодні три роки як Кромського тримають у СІЗО, але слухання справи практично не просунулося. Остання причина - один з суддів, член колегії у справі "Топаза" - взяла тривалий лікарняний, і тепер справу слухає знову нова колегія, і це вже в 4-й раз", - відзначив Шадрін.

За його словами, чергове засідання призначено на 6 червня.

Як повідомляв раніше Укрінформ з посиланням на адвоката Олександра Шадріна, станом на січень 2017 року допитано тільки 3 з 151 свідка і тільки 10 з 52-х потерпілих. При цьому жодний не підтвердив причетності Кромського до інкримінованих йому злочинів. За словами адвоката, якщо суд затягнеться, "а є приклади слухання справ і по 5, і по 7 років - то Кромськой може вийти на волю, коли в строк, за законом Савченко", зарахується перебування в СІЗО: день за два".

"Топаза" затримано 28 березня 2014 року в рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтями "Масові безпорядки", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України" - з санкцією до 15 років ув'язнення.

29 березня 2014 року суд у Харкові посадив "Топаза" під домашній арешт, але той втік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його на кордоні з Росією. У вересні суд обрав щодо нього особисте зобов'язання як запобіжний захід. У листопаді "Топаз" не з'явився на виклик до суду. У грудні його затримано під час спроби втечі до РФ.

Гнат Кромськой у лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-