Харківський антимайданівець отримав вісім років в’язниці

Харківський антимайданівець отримав вісім років в’язниці

Укрінформ
У Харкові чоловіка, який у 2014 році побив євромайданівця, засуджено до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Дзержинський районний суд Харкова визнав раніше судимого харків'янина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України - активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою. Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 8 років позбавлення волі та зобов'язав відшкодувати на користь держави майже 2,5 тис. грн за проведення експертиз у кримінальному провадженні", - сказано в інформації.

Так, прокуратура Харківської області довела у суді, що 6 квітня 2014 року зловмисник перебував на вул. Сумській біля пам'ятника Т.Г. Шевченку, де проходили збори активістів Євромайдану. Коли почалася хода, він разом з іншими антимайданівцями заблокував прохід вул. Сумською, погрожував активістам, викрикував образи та кидав у них шматки землі і каміння.

Правоохоронці створили так званий "коридор" для безпечного руху євромайданівців, проте зловмисник, відштовхуючи працівників міліції, прорвався через "коридор" і почав безпричинно лупцювати активістів руками і ногами, потім побив одного із євромайданівців пляшкою по голові.

Згідно з висновками судово-медичної експертизи потерпілий отримав контузію, гематому повік та крововилив правого ока.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-