Прокуратура просить для

Прокуратура просить для "Топаза" 15 років із конфіскацією

Укрінформ
Під час дебатів у Київському райсуді Харкова у справі антимайданівця Гната Кромського, відомішого за позивним "Топаз", прокуратура озвучила свої вимоги: позбавлення волі терміном на 15 років з конфіскацією майна.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Олег Максюк.

"Кромському інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 1 ст. 110), участь у масових безладах (ч.1 ст. 28 ч. 1, 2 ст. 294) і незаконне заволодіння транспортним засобом - автомобілем Mazda - 6 (ч.2 ст. 28 ч. 2 ст. 289). Вимога прокуратури - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна - законні", - зазначив він.

За словами Максюка, підсудний був організатором захвату приміщень Харківської ОДА 1 березня 2014 року, брав участь у побитті євромайданівців, яких змусили пройти через так званий коридор ганьби, і організатором масових безладів 14 березня 2014 року на вулиці Римарській, де загинули люди.

Читайте також: Суд у Харкові знову залишив Топаза в СІЗО

Оголошення вироку заплановане на 30 січня 2018 року.

Гнат Кромський у лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-