Суд у Харкові знову залишив Топаза в СІЗО

Суд у Харкові знову залишив Топаза в СІЗО

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі антимайданівця Гната Кромського, більш відомого за позивним "Топаз", продовжив йому запобіжний захід ще на два місяці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд продовжив Кромському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 18.02.2018 року", - зазначила Дубовик.

За її словами, суд закінчив вивчати матеріали справи: "Всього їх було 12 томв".

"Наступне засідання суду відбудеться 23.01.2018, в 11:30", - додала Дубовик.

Читайте також: Суд залишив антимайданівця "Топаза" у СІЗО

За її словами, заплановано допит свідків.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 15 листопада Київський райсуд Харкова по справі антимайдановца Гната Кромського продовжив йому запобіжний захід ще на два місяці.

За словами адвоката обвинуваченого Лідії Мелконян, "у Кромського є право клопотати про закриття справи, якщо протягом більш як трьох років не представлено доказів провини, але Кромський поки не скористався цим правом".

11 жовтня Київський райсуд Харкова за клопотанням захисту надав відведення нового представника держобвинувачення, не відрекомендував суду нових доказів провини за вже відомим обвинувальним актом.

Читайте також: Суд у Харкові продовжив арешт для "Топаза" ще на два місяці

11 вересня Київський райсуд Харкова допитав одного потерпілого під час штурму Харківської ОДА навесні 2014 року, і той, за його заявою, не бачив, щоб "Топаз" завдавав кому-небудь удари, і що особисто його "Топаз" не бив.

За словами адвоката Лідії Мелконян, допитаний - 1 з 50-ти свідків звинувачення: "Ми просимо забезпечити явку на суд інших свідків звинувачення, так як розгляд не рухається".

28 березня 2014 року Гнат Кромський-"Топаз" затриманий в рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтею "Масові заворушення", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" - з санкцією до 15 років в'язниці.

Читайте також: "Топаз" тягне, аби закрили справу? Суд дозволив відвід прокурора

29 березня 2014 року суд у Харкові посадив "Топаза" під домашній арешт, але він втік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його на кордоні з Росією. У вересні суд обрав йому особисте зобов'язання як запобіжний захід. У листопаді "Топаз" не з'явився за викликом до суду. У грудні він затриманий при спробі втечі в РФ.

Гнат Кромський в лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-