"Топаз" тягне, аби закрили справу? Суд дозволив відвід прокурора

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі "антимайданівця" Гната Кромського ("Топаза") задовольнив клопотання захисту про відвід представника державного обвинувачення.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла адвокат Лідія Мелконян.

"Кромський був присутній на суді. Водночас новий представник держобвинувачення, який прийшов на засідання замість колишнього, не надав суду нових доказів провини за вже відомим обвинувальним актом. Суд задовольнив наше клопотання про відвід представника звинувачення", - зазначила адвокат.

За її словами, суд продовжить розгляд справи 19 жовтня.

"У обвинуваченого є право клопотати про закриття справи, якщо впродовж понад трьох років не надано доказів провини, але Кромський поки не скористався цим правом", - додала Мелконян.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня 2014 року Гната Кромського було затримано в рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтями "Масові заворушення", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Читайте також: Суд у Харкові продовжив арешт для "Топаза" ще на два місяці

29 березня 2014 року суд у Харкові посадив "Топаза" під домашній арешт, але він утік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його на кордоні з Росією. У вересні суд обрав йому як запобіжний захід особисте зобов'язання. У листопаді "Топаз" не з'явився за викликом до суду. В грудні його затримано при спробі втечі до РФ.

Гнат Кромський в лютому 2014 року був охоронцем "антимайдану" в Маріїнському парку в Києві. В мережі розміщено його звернення до Путіна із закликом ввести війська в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-