НАБУ має докази злочинної діяльності понад 30 суддів

НАБУ має докази злочинної діяльності понад 30 суддів

Укрінформ
Упродовж двох років від початку перших розслідувань детективи Національного антикорупційного бюро найчастіше викривають корупцію у державному секторі та судовій гілці влади.

Про це розповів директор НАБУ Артем Ситник під час презентації щорічного опитування Американської торговельної палати в Україні (ACC) щодо сприйняття рівня корупції в Україні, повідомляє прес-служба НАБУ.

«Ми задокументували злочинну діяльність понад 30 суддів — це більше, ніж за шість років до початку роботи бюро», — підкреслив Ситник.

У НАБУ наголосили, що наявність проблем у роботі судової системи підтвердили і представники бізнесу. За результатами опитування, 71% респондентів вважають, що суди є найбільш корумпованими державними органами. Більше половини опитаних переконані у тому, що кроком, який Україна має зробити для досягнення прогресу у боротьбі з корупцією, є створення Антикорупційного суду.

Читайте також: НАЗК перевірить декларації трьох депутатів і військового прокурора Кулика

Зазначається, що НАБУ вважають найефективнішим органом із-поміж антикорупційних інституцій України 50% учасників щорічного опитування. При цьому кількість представників бізнесу, переконаних в ефективності діяльності Бюро, зросла порівняно з минулим роком на 4 процентні пункти.

У відомстві зазначили, що опитування щодо сприйняття корупції проводилося анонімно четвертий рік поспіль серед представників компаній-членів Американської торговельної палати в Україні (ACC) — громадської неприбуткової організації, що працює в Україні з 1992 року. Результати дослідження базуються на оцінці сприйняття ситуації міжнародною бізнес-спільнотою. Цього року в опитуванні взяли участь 184 респонденти, 80% з яких представляють міжнародний бізнес в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-