Військовому інституту телекомунікацій присвоїли ім’я Героїв Крут

Військовому інституту телекомунікацій присвоїли ім’я Героїв Крут

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко присвоїв Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне найменування "імені Героїв Крут".

Про це він заявив у виступі на урочистих заходах у цьому вищому військовому навчальному закладі у понеділок, 29 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із звернення, оприлюдненого 11 січня 1918 року, стати на оборону українського народу, почалася історія Героїв Крут. Ті, хто відгукнувся на цей заклик і записався в добровольці, саме тут пройшли короткий вишкіл молодого бійця. Ще раніше в листопаді 1917 року за наказом генерального секретаря з військових справ Симона Петлюри була створена Перша українська військова юнацька школа. Але не лише з історичних міркувань я зараз прийняв рішення присвоїти Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне найменування «імені Героїв Крут». За роки незалежності України в інституті  підготовлено понад 5 тис. висококласних спеціалістів для Збройних Сил України", - сказав Порошенко.

Військовому інституту телекомунікацій присвоїли ім'я Героїв Крут / Михайло Палінчак

Він нагадав, що 25 вихованців інституту нагороджені орденами та медалями, а генерал-майор Максим Шаповал, на жаль, посмертно, відзначений Зіркою Героя, 15 офіцерів – випускників та викладачів цього військового вишу загинули на фронті. 

Читайте також: Гройсман назвав Героїв Крут взірцем мужності та патріотизму

"Інститут заслужив високе звання Героїв Крут! Ним будуть пишатися і ті, хто навчається зараз, і ті, хто вже завершив його та служить в українському війську", - підкреслив Президент.

Глава Адміністрації Президента Ігор Райнін зачитав на церемонії Указ про присвоєння Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесного найменування "імені Героїв Крут".

Як відомо, Україна сьогодні відзначає День пам'яті Героїв Крут.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова. Проти 4-тисячного більшовицького загону петроградських і московських червоногвардійців виступили близько 300 бійців Студентського куреня, 250 - Першої української військової школи та майже 40 гайдамаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-