Гройсман назвав Героїв Крут взірцем мужності та патріотизму

Гройсман назвав Героїв Крут взірцем мужності та патріотизму

Укрінформ
Герої Крут є взірцем мужності та патріотизму для всіх поколінь захисників Батьківщини.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у зверненні з нагоди 100-ої річниці бою під Крутами, повідомляє Урядовий портал.

“Герої Крут були, є і будуть гідним взірцем мужності та патріотизму для усіх наступних поколінь захисників рідної країни. Сьогодні українська молодь у лавах Збройних сил захищає Батьківщину від російсько-терористичної агресії і творить нову героїчну сторінку нашої історії, бере активну участь у модернізації армії та оборони, запровадженні високих стандартів, які перетворять Збройні сили на професійну армію нового покоління. Саме міцна, сучасна, професійна армія, яка здатна відповідати на найсерйозніші виклики і загрози, має стати запорукою того, що Україну більше ніколи не доведеться захищати підліткам і студентам, які ніколи до того не тримали зброї в руках”, - заявив глава уряду.

Читайте також: Герої Крут боролися, щоб ми перемогли - Порошенко

Він нагадав про те, що 29 січня 1918-го кілька сотень українських студентів і добровольців на підходах до Києва поблизу залізничної станції Крути протистояли кількатисячній більшовицькій армії Муравйова, який згодом хвалився, що два дні воював із відбірними частинами армії Української Народної Республіки під проводом Петлюри. “Сили були нерівними, але мужність і бойова звитяга української молоді вразили сучасників і стали взірцем жертовності та патріотизму”, - зазначив Прем’єр-міністр.

Як наголосив Гройсман, українці ніколи не забудуть вчинок 27 українських студентів, які потрапили у полон до більшовиків і під час розстрілу співали національний гімн України. Проте до нашого часу збереглися лише імена тих бійців студентського куреня, яких поховано на Аскольдовій могилі і яким Павло Тичина присвятив вірш «Пам’яті тридцяти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-