Як відзначатимуть 100-річчя бою під Крутами: програма заходів

Як відзначатимуть 100-річчя бою під Крутами: програма заходів

Укрінформ
У День бою під Крутами, в понеділок, 29 січня, відбудуться заходи на відзначення 100-річчя цієї історичної події в Києві та на Чернігівщині.

Як повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті, у столиці о 18:30 відбудеться реконструкція бою військ Української Народної Республіки проти більшовиків на заводі "Арсенал". Актори відтворять події, які відбувались там наприкінці січня 1918 року. Організатор акції - ВО "Свобода". Збір біля станції метро "Арсенальна". Вхід вільний.

 О 19:00 прнем'єру вистави "Балада про Крути" покаже Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка на сцені Національного театру ім. І.Франка. Режисер - Андрій Бакіров. Організатор - Адміністрація Президента України. Вхід за попередніми запрошенням, акредитацією.

 Прес-служба Держкомтелерадіо інформує, що 29 січня о 12:00 на Лук’янівському цвинтарі (м. Київ, вул. Дорогожицька, буд.7) відбудеться вшанування пам’яті Володимира Наумовича та Володимира Шульгина, які загинули  у бою з більшовицькою навалою під станцією Крути. Крім того, відбудеться покладання квітів до могили  українських поетів Олександра Олеся та Олега Кандиби (Ольжича), які перепоховані на Лук’янівському цвинтарі. У заходах візьмуть участь родичі загиблих крутянців, представники духовенства, органів державної влади, громадські діячі.

На Чернігівщині, станція "Крути", 29 січня о 12:00 відбудеться літературно-мистецька композиція, присвячена вшануванню пам'яті Героїв Крут, та церемонія покладання квітів до Меморіалу "Пам'яті Героїв Крут". Вхід вільний. Організатор - Чернігівська ОДА.

 О 12:20 - Поминальна літія на пам'ять про загиблих за рідну землю. (Вхід вільний). О 12:30  - мітинг з нагоди відзначення 100-річчя бою під Крутами та вшанування пам'яті Героїв Крут, урочисте проходження військовослужбовців та ліцеїстів. (Вхід вільний). Організатор: Чернігівська ОДА.

Читайте також: Чернігівський театр покаже у столиці "Баладу про Крути"

О 13:10 - патріотична концертна програма.  

Організатор заходів - Чернігівська ОДА. Вхід вільний.

31 січня о 19:00 в столиці, в Колонній залі Київської міської ради, відбудеться вечір пам'яті Героїв Крут. У програмі - виступи істориків, поетів, показ документального фільму Івана Канівця "Українська революція". Організатори - Науково-дослідний інститут українознавства, Український інститут національної пам'яті, Київська міська державна адміністрація, видавництво "Смолоскип". Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-