Пухнастий реабілітолог, трюк Гудіні та Усик догори ногами

Пухнастий реабілітолог, трюк Гудіні та Усик догори ногами

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Тиждень розпочався зі святкування Дня Соборності й 99-ї річниці Акта Злуки Східної та Західної України. Українці об’єднували береги річок довжелезними прапорами, взявшись за руки, розгортали стяги на центральних площах своїх міст, "змагаючись" у розмірах символіки. Так, в Ужгороді учасники урочистого заходу з нагоди Дня Соборності України розгорнули 100-метровий державний прапор на берегах Ужа (на фото).

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

А в Запоріжжі стяг сягав 25 метрів. Його активісти розгорнули на площі перед будівлею облдержадміністрації попри сильний снігопад, що тривав у місті впродовж дня.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Серед учасників акції "Живий ланцюг" Соборності - об'єднаємо береги Дніпра", що відбулася в Києві на мосту Патона, було чимало школярів.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Із потужних снігопадів, які приніс південний циклон, розпочався тиждень у Харкові. "Відкопувалися" тут і вручну, й за допомогою 121 одиниці снігоприбиральної техніки.

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

А одесити мали змогу спостерігати, як "випаровується" Чорне море. Через значну різницю температури повітря й води над поверхнею моря утворився туман.

Фото: Вікторія Козак
Фото: Вікторія Козак

Багатостраждальна пам'ятка: на столичній вулиці Богдана Хмельницького, 12/14 горіла відселена п'ятиповерхова будівля, що є пам'яткою архітектури місцевого значення. Пожежа загальною площею 800 кв. м охопила 5-й поверх і дах, постраждалих не було. Це той самий будинок, під час розбирання внутрішньої стіни якого 25 лютого 2016 року сталося обрушення перекриттів з п'ятого до першого поверху. Тоді загинули двоє людей.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

На жаль, не обійшлося без жертв на іншому згарищі: в селі Новосілки Макарівського району Київщини в квартирі на першому поверсі двоповерхового житлового будинку стався вибух природного газу з подальшим горінням. Внаслідок НП загинула одна людина, ще двох госпіталізували.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

У вівторок, 22 січня, збірну України провели на Ігри ХХIII зимової Олімпіади, що триватимуть із 9 до 25 лютого у Пхьончхані (Республіка Корея). В офіційному прес-релізі НОК України повідомляється, що нашу країну "орієнтовно представлятимуть 33-35 спортсменів". Остаточна дата подачі офіційних заявок від країн-учасниць за кількістю спортсменів – 30 січня. Запевняють, головне – не кількість, а якість. Центральним дійством святкового вечора стала презентація екіпірування національної збірної України на майбутній олімпійський старт.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

На Закарпатті натомість зустрічали. Бійці 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади повернулися зі Сходу. З собою військовослужбовці привезли й пухнастих побратимів, які допомагали у найважчі хвилини на передовій.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Пухнастого друга-"реабілітолога" Білла показав журналістам Укрінформу й майданівець Микола Рудик. Вінничанина в лютому 2014 року поранили в голову, коли він виносив постраждалих із охопленого вогнем Будинку профспілок. Друг-самоїд ніби відчув, що сталося лихо, – хвилювався і вив так, що сусіди й досі пам’ятають. Потім сумував і довгі місяці виглядав господаря, якого повертали до життя польські лікарі (чоловікові зробили чотири операції на головному мозку). А коли той приїхав додому, собака взявся за його відновлення. Спочатку просто вилизував прооперовану скроню, а коли Микола, професійний марафонець, потроху почав відновлюватися, Білл став для нього додатковими очима та навігатором. Спільні тренування майданівцю таки допомогли: Микола Рудик, майстер спорту міжнародного класу, навіть після важкого поранення восени минулого року став фіналістом 42-го Марафону Морської піхоти США у Вашингтоні.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Учасники похоронної процесії несуть труну на цвинтар, що розташований на тимчасово окупованій території, село Новолуганське на Донеччині.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Жінка тримає мішок із гуманітарною допомогою, яку надали канадські організації, село Новолуганське на Донеччині.

Фото: Олег Кудрін
Фото: Олег Кудрін

Чемпіон світу в першій важкій вазі за версією WBO Олександр Усик проводить відкрите тренування в Ризі, Латвія, в межах підготовки до бою півфіналу Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) проти латвійця Майріса Бриєдіса.

Фото: Віктор Кошмал
Фото: Віктор Кошмал

Коли в душі ти ще – дитина: чоловік з'їжджає на льодянці з гірки біля Катерининської церкви у Чернігові.

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

Акторка Київського академічного Молодого театру Римма Зюбіна (у центрі) під час прем'єри вистави "Веселий дух" на сцені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру у Сєвєродонецьку на Луганщині.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Ілюзіоніст із Узбекистану Туйчи Хан (у центрі) під час виконання трюку Гаррі Гудіні "Звільнення під водою" у межах презентації міжнародної програми "Слон і смугастий рейс" на арені Національного цирку України.

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

Територія будівництва мостового переходу через Сухий лиман з підходами до села Малодолинське на автомобільній дорозі Одеса - Чорноморськ.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Левиця під час заходу "Лев'яче полювання в Київзоо" у Київському зоопарку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-