Банда на чолі з екс-директором Укрспирту готувала теракти - Аваков

Банда на чолі з екс-директором Укрспирту готувала теракти - Аваков

Укрінформ
Злочинна організація на чолі з екс-директором Укрспирту Михайлом Лабутіним готувала терористичні атаки на державні установи.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на брифінгу в Хмельницькому, повідомляє прес-служба відомства.

«Група бойовиків готувала терористичні атаки на державні установи, в тому числі й усунення ряду державних функціонерів, міністра та інших посадових осіб», - зазначив міністр.

Читайте також: Понад 60 обшуків: ГПУ розкрила подробиці затримання екс-керівника Укрспирту

За його словами, мова йде про велику групу зловмисників, що скоїла кілька замовних вбивств і замахів на вбивства у Києві. “З них названі не всі, тільки ті, які слідство прийняло рішення відкрити”, - додав Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура України направила до Румунії запит на екстрадицію в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності колишнього директора ДП "Укрспирт" Лабутіна. Його було затримано на території Румуні у грудні за підозрою у причетності до вбивства. 

За словами заступника генпрокурора Євгена Єніна, наразі триває процедура екстрадиційної перевірки, по завершенні якої у Генпрокуратурі сподіваються на видачу Лабутіна Україні.

Генпрокуратура підозрює Лабутіна у вчиненні злочинів, передбачених ст. 115 (умисне вбивство), ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків).

Інтерпол оголосив Михайла Лабутіна у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-